De här frasiga pirogerna med läcker fyllning är perfekta att servera som tilltugg, som en liten kvällsrätt eller på buffen.
Ingredienser
Deg
1 ½ dl kesella
1 krm salt
5 msk olja
1 ägg
2 msk mjölk
5 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen
2 tsk bakpulver
Fyllning
150 g kokt eller rökt skinka
1 liten zucchini
1 liten röd paprika
2 msk hackad persilja
1 ½ dl kesella gourmet
2 msk grädde
1 äggula
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
Pensling
1 äggula
Instruktioner
- Rör samman kesella, salt, olja, ägg och mjölk till degen. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det till en fast deg.
- Putsa skinkan fri från fett och tärna den fint. Skölj zucchinin, ansa den och tärna den fint. Skölj, tärna ur och tärna paprikan.
- Blanda samman skinka, grönsaker, persilja, kesella, grädde och äggula. Salta och peppra. Lägg bakplåtspapper på en plåt och värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en 2-3 mm tjock platta och skär den i ca 10 cm stora fyrkanter. Fördela fyllningen på mitten av varje platta och vik samman dem diagonalt.
- Lägg pirogerna på plåten och tryck samman kanterna med en gaffel. Grädda dem gyllenbruna, ca 30 minuter i het ugn. Pensla dem med uppvispad äggula efter 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)