Skinkröra till smörgåstårtor, snittar etc.

Serverar: 4-8 portioner

Denna är en riktig höjdare. Jag fick uppgiften att göra några små olika snittar när familjen skulle träffas och valde då att göra en variant med skinka. Då hittade jag på ett eget recept medans jag gjorde den, och Gud va god den blev. Så god att jag fick göra en till dagen efter.

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 100 gr kokt skinka, utan kanter (använd gärna skivad skinka)
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk wiskeysenap (med hela senapskorn i)
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 tsk hackad gräslök (/persilja/dill)
  • Instruktioner

    1. Räcker till 4 tunnbröd / ett lager på smörgåstårta.
    2. Finhacka rödlöken och lägg i en relativt stor skål. Skär den skivade skinkan i långa stänger och sedan i små, små bitar. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar. Tillsätt skinkan till rödlöken. Vispa creme fraichen med elvisp för att få en trevligt fluggig konsistens. Vänd ner detta i skålen. Smaksätt med senap, citronpeppar och örter. Smaka av.
    3. Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. Se bara till att täcka över ordentligt.
    4. Det går att använda vanlig svensk senap också. Ta det du har hemma och pröva dig fram! Man bör inte behöva salta i detta receptet, eftersom kokt skinka är salt och den ingrediensen det finns mest av i Citronpeppar är just Salt!!
    5. Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Röran funkar även att ha till exempel i bakpotatis eller avokado. Då räcker den till 4-6 personer respektive 6-8 personer.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben