Skinkrulle a´la Isa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett lätt och underbart gott recept. Fick det i början av 90-talet och gör det fortfarande lika ofta. Barnen framför allt älskar detta. Den är som stor creps med underbar fyllning.

Ingredienser

  • Smet
  • 120g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 2 1/2 dl rökt skinka skuren
  • 1 dl skuren purjolök
  • 1 1/2 dl hackad tomat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2-1 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 250 º.
    2. Smält smöret. Tillsätt mjöl,mjölk och salt i kastrullen med smör. Rör till en slät smet. Tillsätt äggen ett i sänder. Grädda smeten på oljat bakplåtspapper i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
    3. Blanda under tiden fyllningen. Lägg i mitten på den gräddade smeten/pannkakan. Rulla ihop och lägg skarven underst. Vik även in kanterna. Strö över riven ost. Gratinera i ca 5 min.
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nordan71 22 maj 2010

    Detta var gott. Tyckte iallafall hälften av familjen, men eftersom jag tillhörde den halvan som gillade detta blir det en 4.

    steff123 4 februari 2011

    Kanon! Till och med jag fixade att tillreda denna goda rätt. Perfekt till de som gillar creps och inte har några färdiga pannkakor. Fast mycket godare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben