Isad smultronsoppa med enkel ostkaka

Frisk och fräsch soppa med krämig ostkaka och knapriga flarn.

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 5 dl smultron
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ tsk pressad citron
  • Ostkaka
  • 100g mandelmassa
  • 200g kesella 10%
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Flarn
  • 3/4 dl socker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 tuber glukos á 50ml
  • 1 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 4 grässtrån
  • 1 dl smultron
  • Instruktioner

    1. Snoppa smultronen, koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen. Rör i smultronen. Mixa soppan med en mixerstav och sila. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft. Ställ soppan i frysen ca 1 timme, rör om ett par gånger undertiden.
    2. Flarn: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienser till flarnen. Fyll smeten i en spritspåse med smal, tunn tyll. Spritsa ut ca 12 cm långa längder glest på plåtar med bakplåtspapper. Grdda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills flarnen börjar få fin färg. Låt dem kallna plant.
    3. Ostkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. vispa ihop alla ingredienser till ostkakan. Häll smeten i 6 smorda och sockrade ugnssäkra portionsformar, á ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt ostkakorna svalna 5-10 minuter.
    4. Stjälp upp ostkakorna i djupa tallrikar. Häll soppan vid sidan om. Garnera med smultron på strån och servera med knäckiga flarn.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben