Sköna Majs smörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

Den här smörgåstårta fick jag alltid göra till min mamma. Det var den enda hon tyckte om.

Ingredienser

  • 1 fyrdelad smörgåstårtbotten ca 20 cm i diameter eller Polarkakor, 3 st
  • Bordsmargarin
  • Fyllning till alla tre lagren, spara lite till garnering
  • 2 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl krossad ananas
  • 1 finhackat syrligt äpple
  • ½ dl fintärnad röd paprika
  • 1 dl riven god ost med lite smak
  • 1 tsk söt senap
  • Cayennepeppar (några stänk)
  • Svartpeppar
  • Salt eller örtsalt
  • Garnering
  • 1/4 av fyllningen
  • 1 salladshuvud
  • 8 skivor kokt skinka
  • 8 ostskivor
  • 3 ägg, mjukkokta
  • 330 g vit konserverad sparris
  • Gurka
  • Instruktioner

    1. Smöra alla bottnarna på båda sidorna.
    2. Vispa grädden och blanda med övriga fyllningsingredienser. Smaka av med kryddorna så att det blir lagom stingigt och inte för söt.
    3. Bred fyllning på alla bottnar - på den översta dock lite mindre. Lägg ihop och tryck till lite lätt.
    4. Garnera kanterna med salladsblad. Forma ost- och skinkskivor till strutar stick ner i majonäsfyllning. Lägg även på äggklyftor, sparris och gurka.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben