Skördegratäng

Serverar: 2-3 portioner

Den här rätten är rik på C-vitamin och fibrer. Den är också ganska fettsnål. God som en en vacker höstdag.

Ingredienser

  • 2 medelstora morötter
  • 1 medelstor palsternacka
  • 1 msk vatten
  • ca 10 cocktailtomater
  • 1 dl grädde
  • ca 2 tsk riven pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Finklippt persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötterna och palsternackan i fina strimlor.Lägg det skurna i en form och häll på vattnet.Täck och koka* rotfrukterna.
    2. Skär cocktailtomaterna i halvor och fördela dem över rotfruktsstrimlorna. Blanda grädde, pepparrot, salt och peppar. Häll sedan blandningen i formen. Tillaga** rätten färdig.
    3. Strö persilja över före serveringen. Rätten kan serveras som ensamrätt med bröd eller som gränrätt till kött- och färsrätter.
    4. Koka* Rotfrukterna på full effekt i 4-6 minuter
    5. Tillaga** Rätten färdigt på full effekt i 3-4 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben