Skördegratäng

Serverar: 4 portioner

Den här lena gratängen är god som ensamrätt men också till kött och fågel.

Ingredienser

  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 2 tsk örtsalt
  • 4 ägg
  • 4 dl het mjölk
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1/2 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Ansa och skär squash och tomater i centimetertjocka skivor. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
    3. Fräs squashskivorna i lite matfett. Ta upp dem. Fräs lök och paprika i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
    4. Lägg squash och tomater omlott som tegelstenar i smord eldfast form. Strö över örtsalt. Fördela lök och paprika över.
    5. Vispa samman ägg med het mjölk, hackad gräslök och peppar. Häll det över grönsakerna.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben