En soppa att laga av grönsaker och rotfrukter när det är dags för skörd i köksträdgård eller butik. Mängderna kan varieras beroende på tycke och tillgång. I Österrike lärde jag mig använda libsticka i soppan, men den kan uteslutas om man inte har den i sin kryddgård. Servera smörgås till eller varför inte mina goda matmuffins med ost och rucola.
Ingredienser
1 purjolök
1 msk olja
1 liten bit rotselleri
1 liten palsternacka
3-4 morötter
4-5 potatisar
1 dl gröna ärtor eller lite sockerärtor i bitar
1 flaska grönsaksjuice
1 liter buljong av tärning eller fond, gärna flera olika sorter
Ev salt
Peppar
1 knippa persilja
1 msk hackad libsticka
Ev crème fraiche
Instruktioner
- Strimla purjon och hacka rotfrukterna i bitar.
- Fräs purjon i lite olja.
- Fyll på med rotfrukterna och ev. libstickan. Häll på juice och buljong. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd kvar.
- Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö den över innan servering.
- Servera med smörgås eller matmuffins.
- Om man vill kan man klicka en sked crème fraiche i tallriken.
Liknande recept
Kommentarer (0)