Skördesoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En soppa att laga av grönsaker och rotfrukter när det är dags för skörd i köksträdgård eller butik. Mängderna kan varieras beroende på tycke och tillgång. I Österrike lärde jag mig använda libsticka i soppan, men den kan uteslutas om man inte har den i sin kryddgård. Servera smörgås till eller varför inte mina goda matmuffins med ost och rucola.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 liten palsternacka
  • 3-4 morötter
  • 4-5 potatisar
  • 1 dl gröna ärtor eller lite sockerärtor i bitar
  • 1 flaska grönsaksjuice
  • 1 liter buljong av tärning eller fond, gärna flera olika sorter
  • Ev salt
  • Peppar
  • 1 knippa persilja
  • 1 msk hackad libsticka
  • Ev crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Strimla purjon och hacka rotfrukterna i bitar.
    2. Fräs purjon i lite olja.
    3. Fyll på med rotfrukterna och ev. libstickan. Häll på juice och buljong. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd kvar.
    4. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö den över innan servering.
    5. Servera med smörgås eller matmuffins.
    6. Om man vill kan man klicka en sked crème fraiche i tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben