Skördesoppa med krutonger och kokt ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God soppa som kan serveras som lätt lunch eller som kvällsmat.

Ingredienser

  • 2 morötter, gärna med olika färg
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • 2 msk smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 salladslökar
  • 2 skivor formbröd, kantskuret, i tärningar
  • smör el. olja till stekning
  • salt efter smak
  • nymald vitpeppar efter smak
  • 2 ägg, kokta, skalade och delade
  • GARNERING
  • dill eller annan färsk favoritkrydda
  • Instruktioner

    Skala och slanta alla rotfrukter, ju tunnare skivor desto fortare går det att laga soppan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rotfrukterna och låt dem svettas ca 5 min i smöret utan att de får färg. Slå på buljong, grädde och mjölk. Låt koka upp och koka i 6-10 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Skär under tiden salladslökarna så fint som möjligt och stek brödtärningarna i lite smör, olivolja eller rapsolja. Smaka av soppan med salt och peppar. Fördela i 4 sopptallrikar eller skålar. Strö över salladslök och krutonger. Toppa med ägghalvor och garnera med valfri färsk örtkrydda. Den som inte vill ha ägg i soppan kan servera dem i en äggkopp bredvid. Men då får man koka 4 ägg istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben