Slottsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett underbart gott recept med samma kryddning som slottsstek, men i en gryta istället.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt, älg, rådjur eller hjort
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 ansjovisfiléer
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör, inte för mycket åt gången. Lägg över köttet i en gryta allt eftersom det blir klart. Fräs löken och lägg den i grytan. Strö över vetemjöl och salt. Tillsätt vatten, kryddor och ansjovis och rör om. Spara ansjovisspadet att smaka av såsen med. Låt grytan koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, ca 45-60 min beroende på köttkvalitet och storlek på grytbitarna.
    2. Tillsätt grädden och låt grytan koka upp på nytt. Smaka av med ansjovisspadet. Smaksätt mer om det behövs.
    3. Servera med kokt potatis, grönsaker och inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 5 maj 2008

    En riktig 5 poängare! Mycket god sås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben