Ett underbart gott recept med samma kryddning som slottsstek, men i en gryta istället.
Ingredienser
500 g grytbitar av nöt, älg, rådjur eller hjort
1 gul lök
2 msk vetemjöl
1 lagerblad
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
5 kryddpepparkorn
5 ansjovisfiléer
2 dl vatten
1 dl grädde
Instruktioner
- Bryn köttet i smör, inte för mycket åt gången. Lägg över köttet i en gryta allt eftersom det blir klart. Fräs löken och lägg den i grytan. Strö över vetemjöl och salt. Tillsätt vatten, kryddor och ansjovis och rör om. Spara ansjovisspadet att smaka av såsen med. Låt grytan koka på svag värme under lock tills köttet är riktigt mört, ca 45-60 min beroende på köttkvalitet och storlek på grytbitarna.
- Tillsätt grädden och låt grytan koka upp på nytt. Smaka av med ansjovisspadet. Smaksätt mer om det behövs.
- Servera med kokt potatis, grönsaker och inlagda rödbetor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En riktig 5 poängare! Mycket god sås.