Slottsgryta på lövbiff

Serverar: 4 portioner

Den klassiska slottssteken står för kryddningen i den här lättlagade grytan.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 3 grovhackade ansjovisfiléer
  • 5 krossade kryddpeppar
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Strimla köttet. Skala och klyfta lökarna. Vispa ihop vatten, crème fraiche och mjöl i en låg vid gryta. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt ansjovisfiléerna, peppar, smulad buljongtärning och soja. Bryn först lökklyftorna i smör i en stekpanna. Lägg över dem i grytan och låt dem koka ca 2 min i såsen. Bryn köttet i omgångar i smör i stekpannan och lägg över i grytan. Låt det koka upp och strö över persilja. Servera med kokt potatis, kokta grönsaker och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben