Små festbiffar

Serverar: 4 portioner

Be dom i charken att mala upp den färska skinkan eller mal själv Serveras med gröna ärtor, hemgjort potatismos och en god sallad

Ingredienser

  • 600 g skinkfärs
  • 2 äggula
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • Gratängsås
  • 1 burk champinjoner (skivade)
  • 1 matsked vetemjöl
  • 1 1/2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk äkta soja (dessertsked)
  • 3/4 dl riven ost
  • Instruktioner

    Arbeta samman färsen med äggulor, salt och peppar Späd med grädde Arbeta till en slät smet Forma till biffar (ca 7-8 cm) Stek dem ca 4 minuter på varje sida på svag värme Lägg biffarna i ett eldfast fat. Låt svampen rinna av men spara spadet Fräs svampen i lite margarin tills all vätska har kokat in Strö över mjölet och späd med grädden Låt stuvningen koka några minuter Späd den eventuellt med lite svampspad om den är mycket tjock Smaka av med salt och peppar och soja Rör ned osten Toppa biffarna med gratängsåsen Gratinera biffarna på 225 grader mitt i ugen ca 6-8 minuter eller tills de är genomvarma Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben