Smala nötgrytan

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik och med grönsakerna i så är rätten färdig att avnjutas med kokt potatis.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt ( du kan använda högrev, bog eller bringa också)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 2 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar = ca. 2 cm. kuber.Bryn det i smöret. Tillsätt salt, kryddor och soja. Pudra över mjölet och tillsätt vattnet. Koka upp och låt grytan sjuda under lock i 30 min. Skala och skär grönsakerna under tiden. Skär grönsakerna i mindre bitar. Tillsätt dem i grytan och sjud i ytterligare ca.15 min. Finhacka persilja och pudra över den färdiga grytan.
    2. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben