Smakrik gryta på nötkött

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En improviserad gryta som blev riktigt lyckad.

Ingredienser

  • 300-400 g fransyska el annat nötkött
  • 1 gul lök
  • 1 chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • Margarin
  • 1 1/2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Oxfond
  • 2-3 morötter
  • 1/2 burk lätt creme fraiche
  • Chilisås
  • Paprikakrydda
  • Allroundkrydda
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, chilifrukt och vitlök. Stek mjukt och glansigt i margarin på medelhög värme. Lägg över till ett annat kärl. Strimla och fräs nötköttet. Salta och peppra. Lägg tillbaka den stekta löken i nötgrytan. Häll på vattnet och lite oxfond. Låt koka i 10 minuter.
    2. Slanta under tiden morötterna och koka dem nätt och jämnt mjuka i vatten.
    3. Rör ner creme fraiche och chilisås i köttgrytan. Krydda med paprikakrydda, allroundkrydda och spiskummin. Smaka av. Låt koka ytterligare 5-10 minuter. Blanda ner de kokade morotsslantarna i grytan.
    4. Servera gärna med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben