Smarrig vinbärskaka

En härligt kladdig kaka som mina ungar älskar

Ingredienser

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 75 g smält smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna (utom bären) och häll smeten i en bröad form med löstagbar kant. Strö de röda vinbären ovanpå. Grädda i 190 grader i 30 minuter. Kakan ska vara kladdig och seg.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    stinapettersson 7 augusti 2009

    Smaskens. Det går bra att minska på sockret, det blev lika gott, bara lite syrligare. Jag åt halva kakan själv på den kväll. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben