Smördegsfras

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

Försvinnande goda minipajer med salami.

Ingredienser

  • 1 kyld rektangulär smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 100 g salami (skinka eller kassler går också)
  • 1 dl valfria oliver (kan uteslutas)
  • 3 dl gräddfil
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl riven smakrik ost
  • salt
  • peppar
  • Garnering
  • ca 8 skivor salami, halverade
  • Instruktioner

    Skär smördegsplattan i rutor, ca 6x6 cm. Lägg dem i mazarinformar av aluminium. Låt smördegen sticka upp lite. Nagga smördegen med en gaffel och pensla med ägg. Hacka salamin och skiva oliverna. Fördela i formarna. Blanda gräddfilen, äggulorna och osten. Salta och peppra efter smak. Häll blandingen i pajformarna. Grädda mitt i ugnen i 225 grader tills fyllningen är fast och smördegen fått fin färg, ca 20 minuter. Halvera salamiskivorna ch garnera med dessa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Galadriel 16 september 2010

    Underbart gott! Det blev 20 småpajer när jag gjorde dom 6x6cm. Kommer absolut att göra dessa flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben