Smördegsinbakad kassler med svamp och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är en riktigt läcker bjudrätt!

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 300 g kassler, i tunna skivor
  • 175 g champinjoner, hackade
  • 2 msk smör
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sherrysås
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde, 15%
  • 1 dl halvtorr sherry
  • 1 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 msk Maizena ljus redning
  • Salt
  • Peppar
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Servera med kokt ris och sallad
  • Instruktioner

    1. Dela smördegen i fyra rektanglar. Kavla ut dem något.
    2. Lägg kasslerskivor lite omlott i fyra högar.
    3. Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör i en stekpanna, så att allt blir mjukt och vätskan från svampen kokar in.
    4. Låt det svalna något och blanda med perilja, salt och peppar.
    5. Fördela svampblandningen ovanpå kasslern.
    6. Lägg över smördegen och vik in sidorna på smördegen runt om kasslern till paket.
    7. Lägg paketen i en smord ugnssäker form. Skär en stjärna i mitten på paketen med en vass kniv.
    8. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen, 225 grader ca 20 minuter.
    9. Blanda grädde, sherry, buljong och ljus redning i en kastrull.
    10. Koka upp under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    11. Servera kasslerpaketen med kokt ris, sallad och sherrysås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben