Smördegstartelette med gräddkräm

Serverar: 6-8 portioner

Fantastisk god och lättbakad tartelette som varken kräver särskilt många ingredienser eller så mycket ansträngning.

Ingredienser

  • 1 rulle färdig smördeg, kyld
  • 2 tsk socker
  • 500 g färska eller frysta hallon
  • 1½ msk florsocker
  • 1 äggvita
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut den färdiga smördegsrullen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Pensla den med uppvispad äggvita. Skär sedan bort ca 1 cm av kanterna runtom hela och skär till dem så de passar att lägga som en "mur" kring hela plattan.
    3. Strö över socker och nagga med en gaffel. Baka smördegsplattan ca 10 minuter mitt i ugnen tills den är gyllene och krispig. Låt svalna.
    4. Gör undertiden gräddkrämen. Vispa créme fraiche, grädde och socker i en bunke tills det blir krämigt. Ställ åt sidan. Lägg hälften av hallonen i en skål med florsockret och krossa bären lätt. Vänd ner resten av bären.
    5. Fördela gräddkrämen över den avsvalnade pajbotten och skeda över hallonen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben