Var så himla sugen på smörgåstårta, så jag handlade hem allt som var gott och kladdade ihop, detta blev inte så illa!
Ingredienser
18 formfranska
3 dl majonnäs
3 dl vispgrädde
100 g leverpastej med gurka
½ rödlök
400 g räkor
1 dl ananaskross
3 msk dill
6 skivor ost
6 skivor kalkon
1 tomat
4 blad sallad
3 kokta ägg
Instruktioner
- Dag 1:
Vispa grädden hårt (inte så den blir smör). Blanda i majonnäsen. Skär kanterna av formfranskorna och lägg 6 av dessa i en bra form.
- Blanda i en skål ca en fjärdedel av majonnäsblandningen tillsammans med leverpastejen och bred sedan ut detta på formfranskorna.
- Lägg på 6 formfranskor och påbörja nästa lager. Dela hälften av räkorna i mindre bitar och lägg dessa i en skål tillsammans med hackad rödlök, dill, ananas och hälften av den resterande majonnäsblandningen.
- Bred ut räkröran på andra lagret. Lägg på de resterande 6 formfranskorna och bred på den sista majonnäsblandningen på ovansidan och på alla sidor.
- Dag 2:
Garnera tårtan med sallad, ägg, räkor, kalkon, ost och tomat.
Liknande recept
Kommentarer (0)