Smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Var så himla sugen på smörgåstårta, så jag handlade hem allt som var gott och kladdade ihop, detta blev inte så illa!

Ingredienser

  • 18 formfranska
  • 3 dl majonnäs
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g leverpastej med gurka
  • ½ rödlök
  • 400 g räkor
  • 1 dl ananaskross
  • 3 msk dill
  • 6 skivor ost
  • 6 skivor kalkon
  • 1 tomat
  • 4 blad sallad
  • 3 kokta ägg
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Vispa grädden hårt (inte så den blir smör). Blanda i majonnäsen. Skär kanterna av formfranskorna och lägg 6 av dessa i en bra form.
    2. Blanda i en skål ca en fjärdedel av majonnäsblandningen tillsammans med leverpastejen och bred sedan ut detta på formfranskorna.
    3. Lägg på 6 formfranskor och påbörja nästa lager. Dela hälften av räkorna i mindre bitar och lägg dessa i en skål tillsammans med hackad rödlök, dill, ananas och hälften av den resterande majonnäsblandningen.
    4. Bred ut räkröran på andra lagret. Lägg på de resterande 6 formfranskorna och bred på den sista majonnäsblandningen på ovansidan och på alla sidor.
    5. Dag 2: Garnera tårtan med sallad, ägg, räkor, kalkon, ost och tomat.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben