Smörgåstårta

Serverar: 10-15 portioner

God och lätt att göra. Vill du ha mager variant byt ut majonnäs, grädde och ta ej smör på lagrena

Ingredienser

  • 3 pkt landgångsbröd
  • 3 dl lättvispad tjock grädde
  • 275 g majonnäs /lättmajonnäs/fettfri
  • 4 hg leverpastej, skuren i små tärningar
  • Hackad smörgåsgurka
  • 3,5 hg rökt skinka
  • 1 burk fruktcoctail
  • Till garnering
  • 1 hg rostbiff
  • 4 hg potatissallad
  • 1 ½ hg kokt skinka
  • Ost som kan hyvlas (typ port salut), max 17%
  • 8 hårdkokta ägg
  • 7-8 hg räkor
  • Sallad
  • Tomat
  • Citron
  • Persilja
  • Mjukost till kanterna
  • Instruktioner

    1. Lägg brödskivorna, 5 på rad. Vispa grädden lätt, blanda med majonnäsen. Dela på blandningen till två lika delar, i den ena blandas leverpastej och smörgåsgurka och i den andra strimlad rökt skinka och fruktcoctail. Lägg blandningarna mellan brödskivorna. Bred mjukost runt kanterna och tryck fast finhackad persilja i osten.
    2. Låt gärna stå över natten. Garnera vackert med potatissallad, rostbiff, kokt skinka, ägg, räkor, ost och grönsakerna.Gott med vitt vin eller cider till!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben