Smörgåstårta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En smörgåstårta som även passar bra som förrätt.

Ingredienser

  • 4 hönökökor i halvmåneform, ca 30 cm på längden
  • Fyllning
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 3 msk majonäs
  • 0.75-1 tsk salt
  • 1-2 tsk senap
  • 1 burk tonfisk
  • Garnering
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 0.75-1 tsk salt
  • 200 g gravad lax
  • 500 g oskalade räkor
  • 200 g kräftstjärtar i lake
  • 3 salladsblad
  • 1 citron
  • Några dillkvistar
  • 10 cm gurka
  • 5 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. En enkel smörgåstårta som är mycket god
    2. Gör så här:
    3. Lägg två hönökakor bredvid varandra s att det blir nästan cirkulär form. Blanda ihop fyllningen: Blanda creme fraiche, majonäs, salt och tonfisk. Bred på hönökakorna.
    4. Lägg på de två sista hönökakorna. Blanda creme fraiche, majonäs och salt. Bred på. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Garnera tårtan som du själv vill.
    5. Servera!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben