Smörgåstårta

Serverar: 6-8 portioner

En fruktig tårta med potatissallad som topping! Serveras med ett stort fruktfat vid sidan om.

Ingredienser

  • 6 halvor hönökaka
  • Fyllning 1
  • 1 dl grädde, vispas
  • 2 msk majonnäs
  • 1 liten brk fruktcoctail, väl avrunnen
  • 1 liten brk krossad ananas, väl avrunnen
  • Fyllning2
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 hg rökt skinka, finstrimlad
  • Garnering
  • 400 g potatissallad
  • Sallad runt om kanterna
  • Skinka
  • Rostbiff
  • Köttbulllar
  • Tomat
  • Gurka
  • Physalis
  • Hackad paprika
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop fyllningarna var för sig. Lägg ihop två hönökakor så det blir en rund tårta på ett runt fat. Lägg på fyllning 1. Lägg på två halvor till, men flytta ett kvarts varv så skarvarna inte blir ovanpå varandra. Lägg på fyllning 2. Lägg sist på de två återstående halvorna hönökaka precis som dom två första. Låt tårtan sen gärna stå över natten, genom att blöta ner bakplåtspapper rejält, krama sen ur allt vatten ur pappret och lägg över hela tårtan och sist svep in den i plastfolie. Då håller den sig saftig och fin till dagen efter.
    2. Lägg på potatissalladen över hela tårtan. Fäst salladsblad med lite creme fraiche runt om på kanterna. Garnera sen efter egen fantasi. Sist strö över hackad röd paprika och klippt persilja över hela tårtan. Servera vid sidan om tårtan ett stort fat med skurna frukter. tex melon, kiwi, vindruvor, jordgubbar, physalis, färsk ananas etc

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben