Smörgåstårta

Serverar: 1 portioner

Jag gillar att ha den rent skaldjur o fisk-mässig. Ger förslag på olika fyllningar och dekorationer.

Ingredienser

  • Till en smörgåstårta
  • 1 rund botten tredelad - eller landgångsbröd - eller formbröd som du själv lägger pussel med utifrån hur mkt du vill göra
  • Fyllning 1
  • en burk tonfisk i vatten/olja (avrunnen)
  • en burk ärtor
  • ca 6 cm vit purjolök finhackad
  • Fyllning 2
  • Räkost
  • finhackad dill
  • pressad citron
  • lite mellangrädde eller creme fraiche att röra ut med
  • Fyllning 3
  • kaviar
  • smör
  • gräddfil
  • ev purjo
  • ev dill
  • Fyllning 4
  • majonnäs
  • gräddfil
  • finhack räkor
  • ev burk krabba alt finhackade crabsticks
  • cayennepeppar en gnutta
  • stänk lime
  • Garnering
  • majonnäs o vispad grädde till bra konsistens
  • Hårdkokta skivade ägg (till en rund tårta ca 6 stycken)
  • fint skivad gurka
  • fint skivade citroner
  • fint klyftade tomater
  • svart/röd caviar
  • extra majo/grädde för att spritsa "fästen" på äggskivorna
  • Räkor
  • crabfish i bitar
  • dillvippor
  • halva blå vindruvor
  • små cocktailtomater
  • physalis
  • carambole bitar
  • ananas i bitar, eller annan tropisk frukt efter tillgång o smak
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Ev baka egna bottnar (finns recept på min sida)
    2. Blanda den fyllning du önskar (fritt för fantasi här med, ger bara förslag) Bred på bottnarna o lägg ihop tårtan. Täck med plast o låt stå ett dygn i kyl.
    3. Koka ägg o låt svalna ordentligt.
    4. Dag 2: skala o skiva äggen. Skala räkor. Tina crabfish. Tillred grönsaker o tillbehör.
    5. Ta fram tårtan. Vispa grädde o blanda med majjo till bra konsistens o smak. Bred smeten över hela tårtan, spara lite till sprits=lim.
    6. På sidorna av tårtan dekorerar jag gärna med tunna gurkskivor, eller hackad persilja, men det är lite trickigt. Du kan säkert finna på ngt annat sätt som är trevligt o ätbart som dekorerar sidorna på tårtan.
    7. De skivade äggen lägger jag i en rand utmed hela tårtans kant. "Äggfliset" lägger jag i mitten som en liten Äggstra hög. Beroende på hur stor tårtan är kan man göra fler varv med äggränder runt hela tårtan. Spritsa senare med majjo blandningen.
    8. Sen dekorerar du som du vill. Jag är lite symmetrigalning o vill gärna lägga en tomatklyfta, räkor, tvistad gurkskiva, etc... så det ser lika ut över hela. Sticker man in en liten dillvippa här o där, o sen tvistade citronskivor över.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben