Den här receptet lärde jag mig för flera år sedan när jag praktiserade som kallskänka på ett bageri. Det var stor åtgång på just den här smörgåstårtan. Blir bäst om den får stå till sig över natten innan den garneras.
Ingredienser
1 kg rostfranska
Smörgåsmargarin
6-8 dl vispgrädde
1-2 dl majonäs
Salt
Peppar
Första smeten
200 g leverpastej
Bostongurka
Andra smeten
200-300 g mimosasallad
200 g rökt skinka
Garnering
3 kokta ägg
Tomater
Gurka
Citron
200 g skalade räkor
1 huvudsalladshuvud, går med vanlig isbergssallad, men den blir gärna lite blek jämfört med huvudsalladen
Ost, gärna Billingeost
Rökt skinka
2-4 msk rom
Några färska dillkvistar
Jag gjorde 2 tårtor i lördags och det blev succé. Det blev en vegetarisk variant där jag bytte ut leverpastej mot böcklingpastej, skinka mot räkor i fyllningen och garnerade med lax. Toppenrecept!
Tack för ett jättebra recept.
Tack för detta kanonrecept. Firade 35-årsdag och gjorde denna goda tårta dagen före. Alla gäster var mer än nöjda.
Fantastisk god smörgåstårta. Den har blivit en klassiker hemma hos oss vid födelsedagar och andra tillställningar. Tusen tack för receptet!!