Smörgåstårta

Serverar: 12-15 portioner

Denna smörgåstårta har samma fyllning i båda lagren. Huvudingredienser är lax och räkor.

Ingredienser

  • 3 smörgåstårtbottnar ca 20 x 30 cm
  • Fyllning
  • 10 hårdkokta, hackade ägg
  • 2 dl lättvispad grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 2 tuber orökt kaviar á 200 g
  • 2 röda lökar finhackade
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 dl dill
  • Vitpeppar
  • Ev. ½ dl gräslök
  • 150 g rökt lax i tärningar
  • Garnering
  • 2-3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 150 g rökt lax i tunna skivor
  • 500 g räkor med skal
  • 1 citron i skivor
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • ½ gurka i skivor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred på bottnarna i två lager. Låt gärna fyllningen dra in över natten. Blanda créme fraiche och majonäs och bred ovanpå och på sidorna av tårtan.
    2. Garnera med lax, räkor och ägg med rom. Lägg citronskivor dekorativt på räkorna. Sätt gurkskivor runt kanterna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben