Smörgåstårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Upskattas av många. Jättegod.

Ingredienser

  • 24 st långfranska
  • Fyllning 1
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 syrligt äpple
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1 tsk curry
  • 2 dl gräddfil
  • Fyllning 2
  • 2 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 burk majs ca 350 g
  • 2 tomater
  • Kryddkrasse
  • Garnering
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 3 ägg hårdkokta
  • 2 tomater
  • Kapris
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen, tärna äpplet blanda med finhackad lök, curry och gräddfil.
    2. Låt tonfisken rinna av.Blanda med majs, skalade och hackade tomater och kryddkrasse.
    3. Kantskär bröden och lägg två efter varann till en längd,det ska vara sex stycken på botten.Lägg på halva äggfyllningen täck med nya bröd.Bred på tonfiskfyllningen.Täck med bröd.Lägg på äggfyllningen täck med dom sista bröden.
    4. Blanda crème fraiche och majonnäs.Bred på och runt längden.Garnera med skivade ägg ,tomater i klyftor ,kapris och finhackad gräslök.Lägg i kylskåp och låt den vila 1 timme.Blir godare då.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben