Smörgåstårta

Serverar: 8 portioner

En klassiker

Ingredienser

  • 16 st landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 st Rödlök Hackad / skuren
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • Fyllning 2
  • 250 gram frysta skalade räkor
  • 1 msk dill
  • 1 nypa salt
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st hårdkokta ägg
  • Fyllning 3
  • 100 gram tärnad rökt skinka
  • 3 msk bostongurka
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad purjolök
  • Instruktioner

    1. Gör gärna smörgåstårtan ett dygn i förväg och täck över den noga med plastfilm. 2. Tips på garnering kan vara äggklyftor, räkor, gravad lax i skivor, röd rom, dillvippor, mamma scans köttbullar, ost, skinka m.m.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Lotten_J 26 oktober 2010

    Hade nästan givit upp hoppet om att kunna göra en smörgåstårta MEN så provade jag detta recept och den blev hur god som helst så detta vågar jag mig på fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben