Smörgåstårta

Serverar: 4 portioner

Smörgåstårta är så gott och den här är inget undantag!

Ingredienser

  • 12 skivor vitt landgångsbröd utan kanter
  • Fyllning 1
  • 1½ dl lättmajonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g rökt lax i tärningar
  • 150 g skalade räkor i fina bitar
  • 3 msk hackad dill
  • Fyllning 2
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 burk tonfisk
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • Garnering
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ca 12 tunna skivor rökt lax
  • 400 g skalade räkor
  • Gurka, tunt skivad
  • Citronskivor
  • Tomatskivor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning 1. Rör ner lax och räkor och hackad dill.
    2. Rör ihop majonnäs och crème fraiche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av och mosa den lite. Rör ner den och chilisås, senap och hackad dill. Smaka av.
    3. Lägg ut tre brödskivor som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem.
    4. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till – lite som att bygga lego!
    5. Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg.
    6. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första.
    7. Bred resten av fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till.
    8. Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.
    9. Rör ihop majonnäs och crème fraiche till garneringen och bred över och runtom hela tårtan.
    10. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter din egen fantasi.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    bikbok 22 februari 2010

    Låter väldigt god :) Ha en bra dag //Puffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben