Smörgåstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Super god smörgåstårta med 3 olika fyllningar :)

Ingredienser

  • 4 påsar formfranska
  • Fyllning 1
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 burk majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 liten riven lök
  • 1/2 hackad röd paprika
  • Salt och peppar
  • Fyllning 2
  • 2 dl bostongurka
  • 1 förpackning bredbar leverpastej
  • 1 dl gräddfil
  • Fyllning 3
  • 300 g rensade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde
  • 3 msk finhackad dill
  • 150 g stenbits rom
  • Exempel till garnering
  • Sallad
  • Räkor
  • Ost
  • Mandarin
  • Skinka
  • Tomater
  • Gravad lax
  • Stenbits rom
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet. Lägg ett lager bröd på en plåt. TIPS! pensla brödet med mjölk så blir det inte så torrt.
    2. Börja med att blanda ihop första fyllningen, bred sedan fyllningen över brödet. Lägg sedan på ett till lager bröd och pensla med mjölk. Blanda sedan ihop andra fyllningen och gö likadant, fortsätt sedan med den sista fyllningen.
    3. När du har lagt på sista lagret med bröd, vispa 2 dl grädde löst och blanda ner några matskedar majonnäs. Bred det sedan över sista lagret med bröd.
    4. Sedan är det bara att börja garnera precis som du vill ha den.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Magont 4 januari 2012

    Jättegod!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben