Smörgåstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Jättegod till kalaset.

Ingredienser

  • 6 halva hönökakor/polarbröd
  • crème fraiche
  • Fyllning 1
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 5 dl finhackad skinka
  • 1 dl finhackad purjolök
  • Fyllning 2
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 5 dl riven ost
  • 1 dl finhackad röd paprika
  • Garnering
  • Krussallad
  • 10 skinkskivor
  • 10 ostskivor
  • 10 tomatklyftor
  • 10 gurkskivor
  • 3 ägg
  • 4 dl räkor
  • 1 citronskiva
  • 2 dillkvistar
  • 10 kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar.
    2. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop. Bred ut första fyllningen över brödet. Lägg sedan på ett lager till med bröd.
    3. Bred över andra fyllningen. Lägg över mer bröd. Dra med en sked eller en pallett runt tårtan med crème fraiche så att brödet nästan inte syns.
    4. Börja med att lägga sallad så att de täcker översidan av tårtan. Rulla sedan skinkan och lägg ut längs kanterna gör likadant med ost och tomat. De ska ligga bredvid varann i en cirkel.
    5. Koka ägg i 10 minuter och skölj dom i kall vatten. Skiva äggen ocg lägg dom i en cirkel innanför skinklagret. förtsätt ocg lägg dit räkorna så att de täcker tårtan, salladen ska inte synas under räkorna.
    6. Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkorna och garnera med lite dill. Lägg gurkan snyggt uppe på skinkan och lägg dit en kräftstjärt.
    7. Låt stå och dra en dag så blir den ännu godare

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben