Smörgåstårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Lättgjord och god smörgåstårta.

Ingredienser

  • 170 g räkor (en burk)
  • 5 dl crème fraiche
  • En halv burk majonnäs (230 g)
  • 2 dl grädde
  • 3 hg rökt skinka
  • 1 paket körsbärstomater
  • 5 ägg
  • 110 g bacon mjukost (ca en halv tub)
  • 10 skivor gurka
  • Persilja
  • Citron
  • 280 g tonfisk (2 burkar)
  • 18 skivor jättefranska
  • Purjolök
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet, lägg ut dom på en t.ex. en bricka.
    2. Röra 1: Blanda halva burken crème fraiche, 2 msk majonnäs, en tonfiskburk och 2 hackade ägg och halva purjolöken finhackad.
    3. Röra 2: Blanda resten av crème fraiche, 2 msk majonnäs, 1 hg finhackad skinka, halva tuben baconmjukost resten av purjulöken.
    4. Garnering: Vispa grädden hårt, blanda i 3 msk majonnäs. Bred ut på hela tårtan.
    5. Utseende efter tycke.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben