Smörgåstårta för många

Serverar: 20 portioner

Gjorde den till en födelsedag och alla tyckte att den var god

Ingredienser

  • 12 längdskurna skivor vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 200 g rökt fisk
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • Fyllning 2
  • 200 g laxkonserv eller fiskpasta
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk tomatpuré
  • Toppkräm
  • 2 dl vispad grädde
  • ½-1 dl majonnäs
  • 1 blad gelatin (ej nödvändigt)
  • Garnering
  • 200 g räkor
  • 6 st kokta ägg
  • 150 g gravad lax
  • 2-3 tomater
  • 15 cm gurka
  • isbergssallad på sidorna
  • dillkvistar
  • Instruktioner

    Lägg ut tre skivor formbröd. Blanda ihop fyllning 1 och bred över. Täck med tre nya skivor på andra ledden. Blanda och bred över fyllning 2. Täck med nya brödskivor och fyllning 1 eller 2 beroende vad du har kvar. Täck med dom sista brödskivorna. Täck med fuktigt smörpapper och låt vila i kylen minst 6 timmar. Över natten går bra Vispa grädden och blanda i majonnäsen ev. gelatinet Garnera tårtan före den ska serveras

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben