Jätte god smörgåstårta som förbereds dagen före servering, Dekorera samma dag den skall ätas. Toppen till familjekalas, dop eller studenten.
Ingredienser
6 st hönökakor
1 st grönt äpple
2 dl majonäs
1 dl vispgrädde
225 g amerikansk grönsaksblandning
200 g konserverade ärtor
150 g rökt skinka
100 g färska champinjoner
50 g margarin eller smör
500 g räkor med skal
2 tomater
2 kokta ägg
10 sparrisknoppar, konserv eller kokta färska
7 halverade oliver
8 cm gurka
6 salladsblad
1 knippa dill
1 citron
Instruktioner
- Lägg ihop två hönökakor, så de bildar en rund kaka. Vispa grädden.
Smöra bröden. Riv äpplet grovt, blanda äpple med hälften av majonäsen och hälften av grädden, blanda i den amerikanska grönsaksblandningen. Bred röran över hönökakorna.
- Lägg på två hönökakor ovan på och smöra bröden. Hacka skinka och champinjoner, blanda dessa med resten av majonäs och grädden, rör ner de konserverade ärtorna.
- Lägg på de sista två bröden, smöra dessa. Hit kan man förbereda om tårtan skall ätas nästa dag, slå in i plastfolie och förvara svalt.
Smöra sidorna på bröden och sätt fast salladsblad runt om kanterna. Skala räkorna, garnera tårtan med räkor, tomater och ägg i klyftor, sparris, oliver, gurkskivor, dill och citronskivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)