Smörgåstårta från Hönö

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Jätte god smörgåstårta som förbereds dagen före servering, Dekorera samma dag den skall ätas. Toppen till familjekalas, dop eller studenten.

Ingredienser

  • 6 st hönökakor
  • 1 st grönt äpple
  • 2 dl majonäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 225 g amerikansk grönsaksblandning
  • 200 g konserverade ärtor
  • 150 g rökt skinka
  • 100 g färska champinjoner
  • 50 g margarin eller smör
  • 500 g räkor med skal
  • 2 tomater
  • 2 kokta ägg
  • 10 sparrisknoppar, konserv eller kokta färska
  • 7 halverade oliver
  • 8 cm gurka
  • 6 salladsblad
  • 1 knippa dill
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Lägg ihop två hönökakor, så de bildar en rund kaka. Vispa grädden. Smöra bröden. Riv äpplet grovt, blanda äpple med hälften av majonäsen och hälften av grädden, blanda i den amerikanska grönsaksblandningen. Bred röran över hönökakorna.
    2. Lägg på två hönökakor ovan på och smöra bröden. Hacka skinka och champinjoner, blanda dessa med resten av majonäs och grädden, rör ner de konserverade ärtorna.
    3. Lägg på de sista två bröden, smöra dessa. Hit kan man förbereda om tårtan skall ätas nästa dag, slå in i plastfolie och förvara svalt. Smöra sidorna på bröden och sätt fast salladsblad runt om kanterna. Skala räkorna, garnera tårtan med räkor, tomater och ägg i klyftor, sparris, oliver, gurkskivor, dill och citronskivor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben