Smörgåstårta Gourmet

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En fyllig smörgåstårta och inget för den som vill ha smalmat

Ingredienser

  • 36 skivor jättefranska eller mosvarande
  • (Går med 6 halvor hönökaka)
  • Fyllning 1
  • 200 g rökt skinka
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 gul lök (mellan)
  • 2 dl bostongurka
  • 3 dl majonäs
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning 2
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl orökt kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar (grov)
  • 200 g krabbmixpinnar
  • 200 g skalade räkor
  • Dekoration
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g rökt skinka
  • 10 hårdkokta ägg
  • 1 gurka
  • 10 - 15 ostskivor med lite smak
  • 1 brk kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Tårtan kan göras på en dag men blir bäst om den får dra.
    2. DAG 1 Fyllning 1: Skala äggen och hacka dem. (2 ggr i äggskäraren). Strimla skinkan fint och hacka löken fint. Blanda skinka, ägg, lök, bostongurka och majonäs. (börja med 2½ dl majonäs)Smaka av med salt och peppar och resterande majonäs.
    3. Fyllning 2 kaviarkräm: Vispa grädden hårt och vispa därefter i créme fraiche. Smaksätt med kaviar och salt o peppar. Hacka krabbmixpinnarna och räkorna rätt så fint men blanda INTE i dem i krämen.
    4. Kantskär brödet om det behövs och lägg ut 12 skivor på ett fat. (eller 2 halvor hönökaka). Täck kanterna på fatet med remsor av smörpapper. (Detta för att ej få en massa fyllning på serveringsfatet). Bred på fyllning 1 ovanpå tårtan. Lägg på ett nytt lager med bröd. (Se gärna till att inte skarvarna kommer över varandra. Man kan dela några skivor och börja med halvskivor från den ena kanten). Bred på 1/3 av kaviarkrämen och strö över de hackade räkorna och krabbmixet. Lägg på ett nytt lager bröd och täck tårtan med blött bakplåtspapper och låt stå i kylen över natten.
    5. Dag 2: Garnering Hårdkoka 10 ägg och skala dem och skiva dem med äggskivaren. Täck tårtan och kanterna med kaviarkrämen. Tunnskiva en gurka (går bra med en osthyvel) och fäst runt kanterna. Garnera med äggen, skinkan, ost, räkor och kräftstjärtar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    bjuranna 22 december 2008

    Alla tyckte om den här smörgåstårtan, både vuxna och barn. Blev mycket saftig och god. Tipset om fuktat smörgåspapper fungerade perfekt! Den här smörgåstårtan kommer jag att göra fler gånger!

    Xisca 22 oktober 2010

    Riktigt good och saftig! Hade den när jag fyllde 20 och alla älskade den! Tack för ett gott recept!

    MysMia79 8 januari 2012

    Godaste smörgåstårtan ever! Både jag och min mamma har gjort den flera gånger. Alla som smakat vill bara ha mer.... Rekommenderas STARKT!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben