Smörgåstårta i västkuststil

Serverar: 6-8 portioner

Smörgåstårta i västkuststil...

Ingredienser

  • 16 skivor formbröd, fullkorn
  • Räkfyllning
  • 250 g skalade räkor
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • Musselfyllning
  • 1 burk musslor i lag, ca 360 g
  • 1 dl Arla Köket crème fraiche
  • 2 msk senap, gärna sötstark
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 dl kokt vit sparris i bitar
  • Garnering
  • 3 dl Arla Köket crème fraiche
  • 3 msk finhackad dill och gräslök
  • 2 krm salt
  • 1-2 krm peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • ½ citron
  • 100 g räkor
  • 30 g röd stenbitsrom
  • Dill
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen.
    2. Låt musslorna rinna av och rensa dem ev. Blanda med övriga ingredienser till musselfyllningen.
    3. Vispa crème fraiche fast och blanda med dill, gräslök, salt och peppar.
    4. Kantskär bröden och lägg 4 bröd bredvid varandra på ett fat. Bred på hälften av räkfyllningen.
    5. Fortsätt med bröd, musselfyllning, bröd, räkfyllning. Avsluta med bröd och bred på crème fraiche.
    6. Skala och klyfta äggen. Skär citronen i tunna skivor och dela dem ev i halvor. Garnera med ägg, citron, räkor, stenbitsrom och dill ovanpå tårtan och ärtskott på sidorna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    monicadaun 15 juni 2010

    Sparar en hel del recept från dig, har provat några stycken, ofta jätte smarriga. Ska prova den här till midsommar,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben