Smörgåstårta med gorgonzola och kalkon

Serverar: 6 portioner

Väldigt god!

Ingredienser

  • 12 skivor jättefranska
  • 300 g skivad rökt kalkon
  • 250 g gorgonzola
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1 ½ dl svarta oliver utan kärnor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 dl hackad rucola
  • 1 finhackad rödlök
  • 250 g philadelphiaost
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl kesella
  • 100 g rökt kalkon i tunna skivor
  • Machesallad
  • Olika exotiska frukter t.ex. fikon, phusalis, rambutan, jordgubbar, kiwi, vindruvor, apelsin
  • Instruktioner

    1. Finhacka kalkonskivorna. Mosa osten. Hacka tomaterna och oliverna. Skala vitlöken.
    2. Blanda kalkonen, tomaterna, oliverna, basikikan, ricolan, rödlöken, philadelphiaosten och kesellan till en fyllning i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.
    3. Kantskär och lägg ut fyra skivor bröd, lägg på fyllning och upprepa en gång. Täck med de fyra sista brödskivorna.
    4. Blanda osten med kesellan och bred runtom och ovanpå tårtan.
    5. Garnera med kalkonskivor, sallad och frukterna skurna i vackra bitar, avsluta med basilikan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben