Smörgåstårta med hönökaka!

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

God & enkel smörgåstårta med hönökaka & utan skaldjur!

Ingredienser

  • 6 skivor hönökaka
  • 1 pkt leverpastej (bredbar)
  • 1 pkt philadelfiaost
  • 1 kruksallad
  • Ost
  • Rökt skinka
  • 1-3 msk bostongurka
  • 2 msk vispad grädde
  • Tomater
  • Gurka
  • Majonnäs
  • Instruktioner

    Blanda leverpastej, bostongurka & grädde. Smöra de två första halvorna och bre på pastejblandningen. Blanda philadelfiaosten med hackad skinka och bre på nästa lager. Översta lagret toppa med majonäs och lägg ett fint lager med kruksallad. Rulla sedan skinka varvat med ostskivor. Garnera med gurka och tomat! Supersmarrig tårta!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    karinnygren 2 mars 2008

    Mycket god fyllning. Använde grov formfranska med bortskurna kanter istället för hönökaka.

    krissebj 20 juni 2009

    Gjorde smörgåstårtan idag, supergod & enkel :-))

    PingelaC 7 september 2016

    Jättegod och enkel. Gjorde den äggfri med Lulles bredbara leverpastej och Kavli lättmajonäs. Tog 300 g Philadelfia och ca 120 g skinka, plus skinka ovanpå givetvis. Gjorde den fyra timmar innan gästerna kom och den var ändå saftig och god. Räckte till åtta hungriga personer. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben