Smörgåstårta med makrill

Serverar: 8 portioner

Låter kanske inte så gott men den överraskar.

Ingredienser

  • 2 paket hönökaka
  • 625-750 g makrill i tomatsås
  • 750 g keso
  • 1 hackad purjolök
  • 2-3 rivet äpple (typ Granny Smith)
  • Tomatpuré
  • Örtkryddor
  • Ägg
  • Tomater
  • Gurka
  • Majonnäs
  • Crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda makrill, keso, purjo, äpplen, tomatpuré och örtkryddor till en jämn smet. Fördela blandningen mellan brödet.
    2. På översta brödet brer man majonnäs och crème fraiche blandning och garnerar med skivad tomat, kokta skivade ägg och gurka. Bör göras minst 8 timmar innan den ska ätas.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    britta007 17 maj 2010

    Tack- har letat efter recept på den här smörgåstårtan! Verkligen mycket godare än det kanske låter, killarna i familjen gillar inte makrill men gillar verkligen den här smörgåstårtan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben