Smörgåstårta med skaldjurslyx

Serverar: 10-12 portioner

Med denna smörgåståra frossar vi i räkor och lax.

Ingredienser

  • 4 runda brödbottnar (eller gör en fyrkantig tårta av 12 skivor landgångsbröd)
  • Fyllning 1 och 3
  • 1 1/4 dl lättmajonnäs
  • 1 1/4 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk Kalles kaviar
  • 5 hårdkokta ägg
  • 150 g rökt lax
  • 1/2 dl finhackad dill
  • Fyllning 2
  • Ca 90 g kräftost
  • 15 kräftstjärtar i lag
  • 1 msk hackad dill
  • Garnering
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt crème friche
  • Ruccolablad
  • 600 g räkor med skal
  • 150-200 g rökt lax
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 burk caviarmix à 80 g
  • 1-2 lime
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Rör samman majonnäs med crème fraiche till fyllning 1 och 3. Smaksätt det med Kalles kaviar. Skala och hacka äggen. Tärna laxen. Klipp dillen.
    2. Lägg ut 1 rund brödskiva och bred cirka hälften av majonnäsröran över den. Fördela hälften ägg, lax och dill ovanpå. Täck med 1 ny brödskiva.
    3. Bred kräftosten över hela brödskivan. Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem i mindre bitar. Fördela dem och hackad dill över osten. Täck med 1 ny brödskiva.
    4. Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över. Täck med den sista brödskivan.
    5. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan.
    6. Tryck fast rucolablad runtom hela tårtans kant. Skala räkorna. Gör små rosor av laxen. Skala och skiva äggen. Skiva lime.
    7. Garnerna med räkor, lax, ägg, kaviarmix, lime och dill som på bilden, eller efter egen smak.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    vittulpan 12 september 2008

    smörgåstårta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben