Smörgåstårta med sting

Serverar: 12 portioner

En fräsch smörgåstårta med sting av böckling och pepparrot

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 6-7 böcklingar
  • ½ dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • 4 hårdkokta finhackade ägg
  • ½ dl finskuren dill
  • Garnering
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ msk färskriven pepparrot
  • 400 g rensade räkor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Finfördela fettet i blandningen. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila kallt minst 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka ca 25 gånger 15 cm. Lägg dem på smord plåt och grädda mitt i ugnen tills bottnarna fått fin färg, ca 20 minuter. Låt bottnarna kallna på galler.
    4. Rensa böcklingarna noga. Blanda majonäs, gräddfil, salt och peppar. Vänd ner böcklingen, äggen och dillen i blandningen. Lägg fyllningen mellan bottnarna. Vispa grädden och smaksätt den med pepparroten. Bred grädden över tårtan och fördela räkorna över Lägg på några dillkvistar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben