Smörgåstårta (Nybörjartårta)

Serverar: 8-10 portioner

En mycket lättgjord och billig tårta.

Ingredienser

  • 8 skivor landgångsbröd
  • Fyllning
  • 1 tub ( ca 175 g) ädelost
  • 1 ask (150 g) bakad leverpastej
  • 1 tub (ca 145 g) böcklingpastej
  • Garnering
  • 50 g majonnäs
  • 100 g kokt skinka eller saltrulle
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 tub (190 g) kaviar
  • Persilja efter smak
  • Ost av port salut-typ efter smak
  • Instruktioner

    1. Lägg 2 skivor bröd som botten, bred osten på. Lägg nästa 2 skivor åt andra hållet och bred på leverpastejen.
    2. Nästa 2 skivor läggs parallellt med de första och här breds böcklingpastej på. De sista 2 skivorna läggs överst.
    3. Bred majonnäs över hela ytan och garnera sedan hela tårtan med resterande ingredienser efter smak.
    4. Denna tårtan går bra att frysa men inte med äggen på.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben