Smörgåstårta som inte smakar mycket majonnäs

Serverar: 6-8 portioner

Detta är en god smörgåstårta som inte har så mycket smak av majonnäs.

Ingredienser

  • 12 skivor av rostebröd
  • Fyllning
  • 2 burkar tonfisk á 180 g
  • 2 burkar musslor á 225 g
  • 1 burk fina små ärter á 395 g
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk chilisås
  • 1,5 msk senap
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 3 msk finklippt dill
  • Garnering
  • 0,5 kg räkor, oskalade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 tomat
  • 1 burk sparris
  • Gurka
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut 3 av dem tätt ihop. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen och smeta på så att det blir lager med bröd. Ingen fyllning överst.
    2. Gör gärna detta dagen innan den ska ätas och låt stå med en lätt fukad bakduk över natten i kylskåpet. Den blir saftigare då.
    3. Garnera, börja med att jättetunt bre ut gräddfils- och majonnäsblandningen över hela ytan (inte kanterna), sedan är det bara att lägga på övriga ingredienser.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben