Smörgåstårta till nyårsfesten

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 40 minuter

En läcker smörgåstårta känns alltid lika festligt att bjuda på och smakar utmärkt till nyårsfirandets mousserande vin. Den kan lätt göras större på längden eller bredden om ni blir flera.

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • Fyllning
  • 250 g kesella
  • 2 dl crème fraiche, tomat och basilika
  • 50 g parmesanost, färskriven
  • 80 g lufttorkad skinka, finhackad
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 300 g Philadelphiaost, ev med örter
  • Dekoration
  • 500 g räkor, oskalad vikt
  • 100 g rucolasallat
  • 1 lime, skivad
  • Färsk basilika
  • 100 g physalis
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och låt dem ligga i en plastburk i kylen. Blanda fyllningen i en skål och smaka av med salt och peppar.
    2. Kantskär brödskivorna och lägg en skiva på uppläggningsfatet. Bred 1/3 av fyllningen på den. Lägg en skiva bröd ovanpå. Upprepa med de resterande brödskivorna. Avsluta med bröd.
    3. Bred Philadelphiaost runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda. Täck med plastfolie och låt tårtan stå i kylen till strax före serveringen.
    4. Skölj och låt rucolasallaten rinna av på en handduk. Skär den i strimlor. Tryck fast strimlorna runt om och ovanpå tårtan. Arrangera räkorna på toppen.
    5. Dekorera med halva limeskivor och basilika. Frilägg physalisbären och lägg dem runt om på uppläggningsfatet.
    6. Är ni storätare gör dubbelsats! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    lovechili 5 maj 2011

    Den här verkar jättegod, får nog provas framöver! Sparar den så länge! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben