Smörgåstårta utan majonäs

Serverar: 6-8 portioner

Ingen i min familj gillar majonäs så här är smörgåstårtan jag gör hemma.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 pkt formfranska (27 st skivor eller smörgåstårtsbottnar)
  • 2 dl smör (bordsmargarin)
  • 1 pkt bredbar leverpastej
  • 1 pkt gurksallad
  • 1 pkt räksallad
  • Överdrag
  • 2 dl vispgrädde
  • ca. 1 ½ dl kaviar
  • Garnering
  • Sallad
  • 5 st hård kokta ägg
  • 1 kg räkor
  • 1-2 tomater
  • 1 citron
  • 10 skivor skinka
  • 6-7 skivor ost
  • Paprika
  • Röd kaviar
  • Svart kaviar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet och lägg 9 st på en bricka.
    2. Bred dem med smör. Bred sedan på leverpastej och sedan lägg på gurksallad.
    3. Lägg ett nytt lager bröd, bred dem. Lägg på räksalladen.
    4. (Vill man ha den högre kan man ta skaldjurssallad och lägga ytterligare ett lager.) Ett nytt lager bröd och smötr. Låt stå över natten i kyl så den inte blir så torr. Koka äggen (ca 12 min) Ställ in i kyl.
    5. Vispa gradden hårt och blanda i kaviaren. Bre över tårtan. Skala äggen.
    6. Hacka salldaden och strö över hela tårtan. Hacka äggen och strö över tårtan. Lägg på räkorna.
    7. Skiva gurkan i gurkbitar och dela dem så dem blir som halvmånar. Sätt dem på kanten runt hela tårtan. Rulla skinbitarna och lägg på tårtan.
    8. Gör likadant med osten. Lägg på citron, tomatskivor, gurkskivor och paprikan ovan på tårtan. Klicka ut kaviaren.
    9. Färdig att servera.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben