Smultopp med kassler och broccoli

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Från en Allas veckotidning

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 500 g djupfryst broccoli
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • ½ dl pinjenötter
  • Smuldeg
  • 50 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl lagrad ost tex gréve
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i små bitar. Koka broccolin mjuk i salt vatten.
    2. Lägg kasslern och broccoli i en ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk och salt, häll det över . Ugn 225 grader i 15 minuter.
    3. Hacka samman smör, mjöl och ost. Ta ut formen och strö över smuldegen. Forsätt att grädda pajen ytterligare ca 20 minuter.
    4. Strö över pinjenötter som rostas i en torr stekpanna. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben