Har ej testat, här uppe har precis smultronen stått i blom. Får bli ett senare projekt. Men håll med om att tårtan verkar vara en mumsig liten sak.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
½ dl varmt vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt
Fromage
5 blad gelatin
3 äggulor
4 msk socker
Rivet skal av ½ citron
1 ½ msk pressad citron
1 dl pressad apelsin
3 dl grädde
2-3 dl smultron
Garnering
2 dl vispgrädde
4-5 dl smultron
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet mot slutet.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelatinet i kallt vatten minst 10 minuter.
- Vispa gulor och socker mycket pösigt. Rör ner citronskal och citron- och apelsinsaften.
- Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i äggulsmeten. Smält gelatinet på svag värme och rör försiktigt ner i smeten. Blanda i smultronen. Ställ i kylen ca 10 minuter, fromagen ska vara krämig.
- Dela kakan i två bottnar och bred hallonsylt emellan. Ställ tillbaka kakan i formen och fyll den med fromage- och bär blandningen.
- Bred vispad grädde över tårtan och toppa med smultron.
- Tips: Här förenklar det nog om man använder en form med löstagbar kant, eftersom tårtan ska tillbaka i formen när fromagen ska tillsättas.
Liknande recept
Kommentarer (0)