Smultrontårta

Har ej testat, här uppe har precis smultronen stått i blom. Får bli ett senare projekt. Men håll med om att tårtan verkar vara en mumsig liten sak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl varmt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl hallonsylt
  • Fromage
  • 5 blad gelatin
  • 3 äggulor
  • 4 msk socker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 ½ msk pressad citron
  • 1 dl pressad apelsin
  • 3 dl grädde
  • 2-3 dl smultron
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 4-5 dl smultron
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet mot slutet.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kallna.
    4. Lägg gelatinet i kallt vatten minst 10 minuter.
    5. Vispa gulor och socker mycket pösigt. Rör ner citronskal och citron- och apelsinsaften.
    6. Vispa grädden till hårt skum och rör ner den i äggulsmeten. Smält gelatinet på svag värme och rör försiktigt ner i smeten. Blanda i smultronen. Ställ i kylen ca 10 minuter, fromagen ska vara krämig.
    7. Dela kakan i två bottnar och bred hallonsylt emellan. Ställ tillbaka kakan i formen och fyll den med fromage- och bär blandningen.
    8. Bred vispad grädde över tårtan och toppa med smultron.
    9. Tips: Här förenklar det nog om man använder en form med löstagbar kant, eftersom tårtan ska tillbaka i formen när fromagen ska tillsättas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben