Smultrontryffel
Serverar:
35 portioner
Choklad och bär slår aldrig fel!
Ingredienser
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
45 g smör
1-2 tsk smultronessens
Garnering
225 g smält ljus choklad
½ dl florsocker
½ dl kakao
Instruktioner
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt. Smaksätt med smultronessens.
Ställ tryffeln svalt och låt den stelna till spritsbar konsistens. Spritsa ut eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
Doppa tryfflarna i chokladen. Sikta samman florsocker och kakao.
Rulla tryfflarna i siktblandningen. Ställ dem svalt att stelna. De kan förvaras svalt ett par dagar.
Liknande recept
Fruntimmersveckan - Kristina – Chokladtårta med tryffel
4.3
12
2
Chokladtårta med smultrontryffel
13 h
12
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!