Smultrontryffel

Serverar: 35 portioner

Choklad och bär slår aldrig fel!

Ingredienser

  • 250 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 45 g smör
  • 1-2 tsk smultronessens
  • Garnering
  • 225 g smält ljus choklad
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt. Smaksätt med smultronessens.
    2. Ställ tryffeln svalt och låt den stelna till spritsbar konsistens. Spritsa ut eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
    3. Doppa tryfflarna i chokladen. Sikta samman florsocker och kakao.
    4. Rulla tryfflarna i siktblandningen. Ställ dem svalt att stelna. De kan förvaras svalt ett par dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben