Chokladtårta med smultrontryffel

Serverar: 12 portioner

Tid: 13 timmar

Det är en smarrig choklad tårta.

Ingredienser

  • Cirka i 25 minuter ska kakan stå i ugnen. Kakan ska ha fasta kanter men mjuk i mitten
  • Chokladtårta
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smultrontryffel
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad av bästa kvalitet
  • 100 g mixade smultron
  • Instruktioner

    1. Chockladtårtan Gör så här 1.Sätt ugnen på 175 grader. 2.Smält smöret och låt det svalna. 3.Knäck äggen i en bunke. 4.Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.Den här kakan blir bättre desto mindre du rör i den. Givetvis så måste alltingblandas, men inte speciellt mycket mer än så. 5.Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter) 6. Grädda i nedre del utav ugnen.
    2. Smultrontryffel Gör så här 1. Ställ fram smöret så det blir rumsvarmt Hacka chokladen. 2.Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chockladen. 3. Rör om så chokladen smälter. Tillsätt därefter smultronen och smöret, blanda till en slät smet. 4.Låt stå i rumstemratur i minst 12 timmarinnan du glaserar tårtan. 5.Bred glasyren över hela den kalla kakan och dekorera med bär och blommor.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (2)

    T-e-z-z 10 mars 2008

    mmmm.... mumsit

    T-e-z-z 10 mars 2008

    Mmmmm... Jätte Mumsig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben