Efter lite snabba tips från några MK medlemmar, dvs "farmoringer" och "mama97mia" (Tack!!!) så fick jag snabbt kastat ihop denna smörgåstårta (15 minuter). Den blev väldigt god och smarrig. Hela familjen dvs gubben, dottern och husdjuren uppskattade den.
Ingredienser
12 skivor kantfri formfranska
Grund röra
1 ½ dl grekisk yoghurt
1 ½ dl majonnäs
150 g örtkryddad färskost
½ röd lök (finhackad)
½ gul lök (finhackad)
1 tsk sambal oelek
½ tsk dijon senap
1 msk pressad citronsaft
1 krm chilipeppar
Dill
Salt
Peppar
Tonfiskröra
½ sats grundröra
300 g tonfisk i burk (väl avrunnen)
Räkröra
½ sats grundröra
3 hårdkokta ägg (hackade)
300 g skalade räkor
Garnering
5 msk färskost
200 g skalade räkor
Skivad gurka
Skivad citron
Blandad sallad
Instruktioner
- Grundröra: Blanda yoghurt, majonnäs och färskost. Tillsätt finhackad lök, dill och kryddor, smaka av med salt och peppar.
- Blanda tonfisk med hälften av grundröran i en bunke.
Blanda räkor och hackade ägg med resterande grundröra.
- Lägg lite blandad sallad på en tallrik/uppläggningsfat.
Lägg fyra skivor formfranska och bred på tonfiskröran.
Lägg fyra skivor formfranska ovanpå och bred på räkröran.
Lägg fyra skivor formfranska på räkröran och bred på ett tunt lager färskost, garnera därefter tårtan med sallad, räkor, ägg, citron eller efter eget behag.
Liknande recept
Kommentarer (18)
Den ser verkligen god ut. Det verkar katten tycka också;) Ska prova receptet någon dag.
En sann djurvän delar alltid med sig av sina godsaker, hästar som katter.... det bevisar att de är goda rätter du gör.
Den är verkligen jättefin, som den vackraste blomsterbukett. Att den dessutom går snabbt att göra är verkligen ett plus. Tack för ett smidigt recept.
Supergod och enkel att laga.
Hilma gott och smidigt recept! Toppbetyg :)
hej mm vad det låter gott;.) ska prova
Låter gott,ska prova den en dag:)
Åh vad god den verkar vara. Otroligt vacker smörgåstårta dessutom!
Gjorde den igår och den var verkligen kanongod!! kommer att använda tonfiskröran och göra tonfiskbaguetter!!
tror du inte den blir bättre om den får 'dra' över natten?
Jo, det tror jag--dvs att den blir bättre om den får stå o dra, men detta recept var när jag hade panik o var tvungen att göra ngt snabbt. Har man ej bråttom så blir det helt klart godare och saftigare om den får stå o dra :)
Det är räkor i lake som du använt denna gång va?
15 minuter.....du borde komma in i Guiness rekodrbok.....inte en chans på 15 minuter......
Helt säkert...det tog bara 15 minuter...men OK...hade färdig kokta ägg...räkorna sköljde jag i kallt vatten tills dom tinade. Jag hade jättebrådis...skulle hämta mannen på flyget o ville ju ha ngt gott att bjuda på tills han kom hem ( efter 6 månader)...Men ja...kanske jag borde anmäla mig till Guiness RB :) Ta ett rejält tag i kniven o ställ äggklockan...så ska du se att du fixar det på 15 minuter...:) God Luck!
oxå heter det good luck...o inte god luck :) Missade ett o :=)
Jättegott! Dock tog det mig bra mycket mer än 15 minuter, men jag hade vare sig färdiga ägg eller skalade räkor till hands. Jag tyckte grundröran smakade lite väl mycket majonnäs så jag hade i mer örtost, och tog istället grekisk yoghurt uppe på tårtan, och det blev bra. Tack för ett jättebra recept!
Hej Eva! Ska jag göra en smörgåstårta åt oss? Spara i så fall receptet. Kram, mamma
Den godaste smörgåstårtan jag har gjort någonsin.