Snabblimpa

lite nyttigare bröd

Ingredienser

  • Olja
  • Havrekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vete-/rågkross
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 4 dl lättfil
  • 2 msk sirap
  • 2 dl finrivna morötter
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 1 ½ liters form med olja och havrekli. Blanda grahamsmjöl, kross, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap, rör om och tillsätt morötter och kanel.
    2. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader, cirka 1 timma i nedre delen av ugnen. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben